Holm logo

Holm Kommunikation

Kontakt
Kontakt

Hej, din browser er desværre uddateret

Vi kan se, at din browser ikke er opdateret i lang tid. Vi anbefaler, at du opdaterer den til Microsoft Edge eller downloader en ny herunder.
Kampagne
Viral markedsføring

Hvordan bruger man læger som gatekeepers for markedsføring?

Kunde

MEDA

Opgave

Lancering af receptpligtig medicin

01 Opgave

Receptpligtigt produkt

Medicinalvirksomheden Meda ønskede at øge salget af sin nye receptpligtige allergimedicin. Der er stor konkurrence inden for netop allergimedicin, og der findes mange typer af behandling - også i håndkøb. Men fordi produktet er receptpligtigt, er det kun tilladt at markedsføre det over for sundhedsfagligt personale som fx de praktiserende læger.

Lægerne er således gatekeepere for produktet – og det er en udfordring, fordi mange allergikere slet ikke opsøger deres læge for at få hjælp til deres allergisymptomer.

02 Løsning

Baseret på fokusgrupper

Vi udviklede en kampagne med et klart budskab: danske allergikere bliver ikke optimalt behandlet for deres allergi.

I samarbejde med en praktiserende læge udviklede vi  en onlinetest, hvor allergikere kunne teste, om de var optimalt behandlet. Kampagnens call to action var, at allergikere, der ikke er optimalt behandlet, bør søge læge.

Kampagnen omfattede PR-aktiviteter henvendt til hhv. den brede befolkning og et direct marketing-kit til lægerne, som via et nyhedsbrev fik information om kampagnen og herigennem mulighed for at modtage informative postkort til deres venteværelse.

Bannerannoncer målrettet hhv. den brede befolkning og lægerne støttede op omkring trafikken til de to hjemmesider. Et samarbejde med Radio100 satte i en uge fokus på manglende behandling af allergi og på testen på allergiguiden.dk. Endvidere udviklede vi en række advertorials om utilstrækkelig behandling af allergi, som blev trykt i Dagens Medicin.


ResultateR


30 presseomtaler inkl. tv og radio

+ 6.000  gennemførte en onlinetest

10.000 info-postkort blev distribueret i venteværelser landet over

Åbningsraten på lægernes nyhedsbrev steg fra 30 til over 60 pct. 

No items found.

Vil du høre mere?

Christian Top Marchant

Partner
ctm@holm.dk
+45 29 43 12 38
Pil til højre

Christian er ansvarlig for vores it-kunder som han rådgiver om strategisk kommunikation, PR og krisekommunikation. Christian er cand.mag. i Medievidenskab fra Københavns Universitet og har som del af sin uddannelse læst Media Studies og International Relations på University of Westminster i London. Han har tidligere arbejdet med PR-rådgivning af it-virksomheder som hhv. praktikant og studentermedhjælper hos Text100 og Burson-Marsteller.

portefølje

Se vores andre cases

Hvordan kan vi
hjælpe dig?

Pil til højre
Kontakt
Kontakt